Despre noi

Despre Alimentație este o sursă importantă în materie de cunoștințe despre alimentație și oferă informații științifice pentru o viață mai sănătoasă. Departamentul de Sănătate Publică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai a realizat acest proiect pentru a oferi informații cuprinzătoare prin articole, rețete și alte resurse și pentru a facilita utilizarea practică a cunoștințelor despre alimentație. 
 
În ziua de azi, informațiile din media sunt eronate și confuze, iar publicul larg nu se poate baza sau să aibă încredere în acestea. Conținutul paginii noastre este clar, cuprinzător, independent și bazat pe știință și autorități internaționale în domeniul nutriției, fără să fie influențat sau sprijinit de industria alimentară.
 
Despre Alimentație nu acceptă publicitate sau sponsorizări și nici nu face publicitate la anumite produse alimentare. Echipa noastră editorială examinează toate sursele pentru conținut, iar acesta este revizuit constant. Totuși, conținutul acestui website nu este destinat să ofere sfaturi medicale personale, ci are scop educațional. Dacă aveți întrebări legate de o afecțiune medicală ar trebui să vă consultați medicul dumneavoastră sau un specialist în nutriție calificat. Nu întârziați să faceți acest lucru sau să nu luați în seama un sfat medical profesional datorită unor lucruri pe care le-ați citit pe acest site Web. 
 
Campania Despre alimentație – Mănâncă înțelept este susținută de un grant de cercetare a Ministerului Cercetării și Inovării din România, CCCDI – UEFISCDI
Numărul proiectului: PN-III-P1-1.2-PCCIDI-2017-0056 / 2PCCDI / 2018.

Echipa editorială

Alina Ioana Forray

Alina Ioana Forray

Redactor șef

 • Medic Generalist
 • Tehnician de cercetare în Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai
Mădălina Coman

Mădălina Coman

Editor

 • Psiholog
 • Specialist în Sănătate Publică
 • Doctorand în Sănătate Publică
 • Asistent de cercetare în Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai
Andreea Hoștină

Andreea Hoștină

Editor

 • Dietetician
 • Doctorand în Sănătate Publică
 • Asistent de cercetare în Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai
Andreea Marcu

Andreea Marcu

Editor

 • Specialist în Sănătate Publică
 • Doctorand în Sănătate Publică
 • Asistent de cercetare în Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai

Coordonator

Răzvan Mircea Cherecheș

 • Directorul Departamentului de Sănătate Publică din cadrul
  Universității Babeș-Bolyai
 • Expert Evaluator Proiecte la Comisia Europeană – Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente
 • Profesor Universitar
 • Medic Generalist

Autori auxiliari

 • Diana Nemeș
 • Vlad Bejenariu
 • Andrea Burean
 • Bianca Duran

Proiectul nostru

Proiectul nostru se numește „Evaluarea și îmbunătățirea cunoștințelor populației din nord-vestul României asupra tipurilor de produse de soia și a impactului nutriției asupra sănătății umane” și este coordonat de Prof. Dr. Cherecheș Răzvan Mircea.

1.

Evaluarea nivelului de cunoștințe al populației din Nord-Vestul României privind produsele din soia, rolul zahărului în produsele alimentare și impactul acestora asupra sănătății.

2.

Dezvoltarea unei campanii de creștere a nivelului de alfabetizare privind produsele de soia și nutriția în rândul populației din zona de Nord-Vest a României.

3.

Implementarea unei campanii de creștere a nivelului de alfabetizare privind nutriția în rândul populației din zona Nord-Vest a României.

4.

Realizarea unei evaluări de proces, rezultate și impact asupra alfabetizării populației din Nord-Vestul României privind nutriția cu produse pe bază de soia și zaharurile.

5.

Dezvoltarea unei platforme online cu scopul diseminării informațiilor legate de produsele de soia și produsele rezultate din cadrul proiectelor 1, 2 și 3.

Parteneri

Acest proiect face parte dintr-un consorțiu care are scopul de a dezvolta un model funcțional de colaborare între organizațiile publice de cercetare (universități) și mediul economic, în vederea furnizării de servicii științifice și tehnologice la nivel înalt în domeniul bioeconomiei.
 
Acest consorțiu a fost finanțat de către Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării prin proiectul PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0056 , număr de proiect 2PCCDI/2018.

Dr. Felicia Chețan coordonează proiectul component „Influența condițiilor de mediu, a factorilor biologici și tehnologici asupra cantității și calității producției de soia”.

Dr. Loredana Florina Leopold coordonează proiectul component „Evaluarea bioacumulării, biodistribuției și toxicității oxidului de titan, oxidului de zinc și nanoparticulelor de argint în plantele de soia”.

Dr. Dan Cristian Vodnar este coordonatorul întregului consorțiu și, de asemenea coordonează proiectul component „Reducerea biotehnologică a zahărului prin producerea de polioli cu bacterii cu acid lactic și atomizarea consorțiului bacterian pentru comercializare”

Află mai multe despre:

Rezultatele cercetării noastre.

Pentru mai multe detalii despre:

Consorțiu și parteneri pe site-ul web:
https://sweetconomy.com/

Surse de finanțare